Volledig scherm
PREMIUM
Thomas de Jong in actie in Australië. © TU/e, Bart van Overbeeke

Thomas de Jong uit Wijchen wint eerste prijs in solarrace

WIJCHEN - De 22-jarige Thomas de Jong uit Wijchen won zondag de eerste prijs in de categorie Cruiser Class van de bekende Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Met de zonne-auto Stella Era grepen hij en 24 medestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven het kampioenschap voor de meest duurzame gezinsauto.

,,We zijn allemaal supertrots op deze overwinning”, zegt De Jong aan de telefoon vanuit Australië. ,,Het is de vierde keer voor de TU en we zagen het, na het afvallen van veel kandidaten, op een gegeven moment ook wel een beetje aankomen.”

Toch bleef de strijd tegen, uiteindelijk, Australië en Hongkong spannend. De Jong: ,,De jury let elk jaar op andere zaken, die geheim worden gehouden. Wij wonnen nu op efficiëntie, aantal kilometers, energieverbruik en de praktische kanten van de auto.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal