Politieagent Dennis bekijkt op het politiebureau in Nijmegen de camerabeelden van de markt in Druten en Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieagent Dennis bekijkt op het politiebureau in Nijmegen de camerabeelden van de markt in Druten en Wijchen. © Eveline Van Elk

Toezichtcamera's waken haarscherp over Wijchen en Druten

WIJCHEN/DRUTEN/NIJMEGEN - Op de Markt in Druten zijn sinds begin deze maand drie beveiligingscamera’s in werking. Wijchen heeft er sinds vorig jaar drie rond het station. Wie kijkt er eigenlijk naar deze beelden? Wat zien ze en wat gebeurt ermee? ,,Tot ongeveer 100 meter kun je een gezicht herkennen.” 

Niet dat er op een doordeweekse januaridag in besneeuwd Druten en Wijchen veel te doen is, maar er zijn ‘voorbeeldjes’ op straat waarmee agent Dennis de nieuwe beveiligingscamera’s kan demonstreren. Hij zoemt in op een persoon die in het bushokje aan de Spoorlaan in Wijchen - pal tegenover het station - zit te wachten. Niks groezelig beeld omdat de kwaliteit minder wordt: mevrouw is in beeld alsof ze naast je zit, de plooien in d'r jas zijn te tellen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal