Volledig scherm
Stephanie van Sonderen in actie tijdens de Horecava © Dobla/Paul Rozenbeek

Toptaarten bij horecava van Wijchense Stephanie

AMSTERDAM/ WIJCHEN - Normaal staat ze in de keuken van Sanadome in Nijmegen, gisteren bakte Stephanie van Sonderen uit Wijchen lekkernijen - op de vingers gekeken door vele bezoekers - tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdamse Rai. 

De 26-jarige - die een patisserie-opleiding volgde - deed vorig jaar samen met haar Drentse maatje Anika voor het eerst mee aan een wedstrijd. ,,En daar werden we onverwachts tweede, en daarom ook gevraagd voor deze Dobla Pastry Battle. Een grote eer én een leuke ervaring.” 

Verrassingsopdracht

Stephanie en Anika moesten donderdag in tijdsbestek van twee uur drie taarten maken, waaronder een verrassingsopdracht: ,,En dat bleek het maken van een tarte tatin, een omgekeerde vruchtentaart.”

Het resultaat stemde Stephanie na afloop niet helemaal tevreden, maar de oorzaak lag buiten de schuld van beide jongedames. ,,Eén van de zes concurrerende duo-teams had in de snelvriezer met hun taart onze taart geraakt, waardoor die beschadigd was. We hebben het kunnen repareren met extra mousse en opgespoten chocolade.” 

Toch werden Stephanie en Anika er derde mee. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal