Dode en gewonden bij ernstig ongeluk op A73.
Volledig scherm
Dode en gewonden bij ernstig ongeluk op A73. © Roland Heitink

Trucker die op file inreed waarbij Maldenaar om het leven kwam, ontloopt celstraf

ARNHEM – Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ter Apel is vrijdag veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeluk op de A73 bij Wijchen, waarbij een 62-jarige man uit Malden om het leven kwam en anderen zwaargewond raakten.

4 reacties

 • Joep Meloen

  1 maand geleden
  Ook wekt dit artikel argwaan op m.b.t. de politie. Als de chauffeur had zitten bellen of appen, dan was dat toch te controleren? De familie wilde geen contact. Is dat gezegd?
 • Robin Mulder

  1 maand geleden
  Hoe is het toch mogelijk dat rechters bij dit soort verschrikelijke ongelukken de veroorzakers er met een taakstrafje van af laten komen? Dat de dader zich niets meer kan herineren ,is kennelijk al voldoende voor vrijspraak en een rijontzegging van 1 jaar!Dus volgend jaar kunnen we weer wachten op het volgende ongeval. Als het kennelijk met je geheugen of hersenen zo slecht gesteld is,is een levenslange rijontzegging op zijn plaats! Zijn deze rechters danook ter verantwoording te roepen?
 • Ans De poes

  1 maand geleden
  Frans van Raaij denkdat zijn verwondingen die hij heeft opgelopen wel van dien aard zijn dat hij zijn hele verdere leven dit als herinnering mee zal dragen .Dus dat mag in de strafmaat dan ook te zien zijn.Een celstraf is hier niet zo op zijn plaats daar er geen spraken van opzet meespeelde
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Hier is alleen een celstraf op zijn plaats. Dat hij zelf (zwaar)gewond is geraakt doet niet ter zake!
 1. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet

 2. Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein
  Play

  Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein

Maas en Waal