Foto ter illustratie: een zonnepark bij Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: een zonnepark bij Den Haag. © Henriette Guest

Twee zonneparken langs de Maas en Waalweg in Druten

DRUTEN - De komst van twee zonneparken langs de Maas en Waalweg bij Puiflijk en Afferden is een stuk dichterbij gekomen. De gemeente Druten heeft twee initiatiefnemers geselecteerd. Zij mogen een vergunning gaan aanvragen om de velden aan te leggen.

14 reacties

 • tgm beuningen

  10 maanden geleden
  Meer zaaien en minder maaien wordt gelukkig steeds meer gedaan en een weiland met zonnecellen zal ongetwijfeld kansen bieden aan ander leven. Biodiversiteit is dus geen erg sterk argument tegen zonnecellen, er zijn veel betere, o.a. minder en duurder voedsel en extra druk op de overgebleven voedselgronden.  
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Jack, de bedoeling is dat zonneparken en windmolens de bestaande energiecentrales en aardgas gaan vervangen. Ook moeten ze dadelijk stroom leveren voor elektrische auto's.Dit is praktisch gezien onmogelijk... hiervoor moeten we een kwart van Nederland volbouwen met zonnepanelen en windmolens en dan is het de vraag of we bij piekuren voldoende stroom hebben?
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Drie nieuwe moderne kerncentrales... en heel het land kunnen we voorzien van groene stroom en elektriciteit.Nu zitten we te prutsen en te klungelen met een hoop dure zonneparken en windmolens.
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Zonneparken hebben een levensduur van 15 jaar... dan is dit systeem verouderd en versleten.Zodra we ze moeten afbreken, zitten we met een berg afval waar je U tegen zegt.Dat is niet goed voor het milieu.Hetzelfde geldt voor windmolens - ook die zijn na 15 jaar verouderd.Waar laat je al die hoeveelheid afval?
 • Rechtdoorzee1

  11 maanden geleden
  Particulieren kunnen nu nog hun investering terugverdienen omdat er wordt gesaldeerd. Vanaf 2023 wordt de saldering de nek omgedraaid (onbetrouwbare overheid) en gaat die terugverdientijd fors oplopen. De vraag is of de investering dan ooit nog wel wordt terugverdiend omdat de onderhoudskosten (inverter vervangen etc..) dan de boventoon gaan voeren.

Maas en Waal