Volledig scherm
PREMIUM
Worden er straks fietsen verkocht of alleen maar uitgeprobeerd bij Stella in Wijchen? © ANP

Twijfel of Stella met fietsenwinkel of fietstestcentrum naar Wijchen komt

WIJCHEN - Fietsverkoper Stella groeit als kool, vooral dankzij de elektrische tweewielers. De vestiging in Wijchen gaat niet zonder slag of stoot.

Quote

De bestelde fiets wordt thuis afgeleverd en daar pas afgerekend. Geen verkoop aan de Nieuweweg dus, ook geen fiets daar om direct mee te nemen.

Vertegenwoordiger Stella fietsen

Cruciale vraag in Wijchen: kun je er straks een fiets kopen of niet? Want in het pand aan de Nieuweweg waarin Stella zich wil vestigen - pal naast de woonboulevard - is detailhandel verboden. Het tonen en uitproberen van producten, zoals in een toonzaal, daarentegen niet.

De Wijchense bezwarencommissie buigt zich hierover, nu de al vele jaren bestaande fietsenwinkel Smulders protest heeft aangetekend. De ondernemer op de hoek van de Hoefsestraat/Kraanvogelstraat vindt dat sprake is van oneerlijke concurrentie, als Stella de regels mag omzeilen door aan de Nieuweweg toch fietsen te verkopen.

Stella wil in Wijchen een filiaal openen waar potentiële klanten een paar rondjes kunnen fietsen om te kijken en voelen of het wat is. Als de cliënt er eentje wil hebben, wordt aan de Nieuweweg via internet bij het hoofdkantoor in Nunspeet een order ingeboekt. De aankoop direct meenemen is er niet bij. ,,De fiets wordt thuisbezorgd en dan pas afgerekend”, lichtte een zegsman van het bedrijf onlangs tijdens een zitting van de bezwarencommissie toe. ,,Er wordt dus feitelijk niets verkocht in Wijchen. Dit is kopen-op-afstand, zoals alle internetwinkels het doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal