De oever van het Wijchens Meer zoals die er over vijf jaar uitziet volgens de plannen van projectontwikkelaar Ter Steege en de gemeente Wijchen. Links tussen de bomen het appartementengebouw met grand café op de begane grond, dat vlak naast de woning van Wessels komt. Het uitvaartcentrum wordt in de plannen gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
De oever van het Wijchens Meer zoals die er over vijf jaar uitziet volgens de plannen van projectontwikkelaar Ter Steege en de gemeente Wijchen. Links tussen de bomen het appartementengebouw met grand café op de begane grond, dat vlak naast de woning van Wessels komt. Het uitvaartcentrum wordt in de plannen gesloopt. © Studio i2

Uitvaartcentrum bestaat niet op tekening Wijchens toekomstplan: ‘We zijn in shock, er is niets met ons besproken’

WIJCHEN - Exploitant Vincent Tromp van uitvaartcentrum Wessels is ‘in shock’ over het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer van de gemeente Wijchen, waarin het centrum moet verdwijnen. ,,Er is niets met ons besproken. Wij willen hier blijven zitten’’, zegt hij in een reactie. Ook pastoor Martin Claes van parochie De Twaalf Apostelen ziet het uitvaartcentrum liever blijven.

14 reacties

 • Peters

  10 maanden geleden
  De gemeente is dus akkoord gegaan met een plan dat alleen maar geld kost !?Als men het concreet maakt zou dat dan (ook volgens U ) betekenen dat het uitvaartcentrum door de gemeente word opgekocht (gemeenschappelijk geld) er word niet (her)gebouwd op die plek daar komt  dan nog eens een extra kostenpost bij (ook gemeenschappelijke geld) om het groen in te richten en te onderhouden.Er komt een kunstwerk (wéér gemeenschappelijk geld)  op die desbetreffende groenstrook MAAR waar het monument naar toe gaat dat weet men nog niet !? Te gek voor woorden de wereld op z’n kop..waar zijn ze mee bezig !!
 • Greatest

  10 maanden geleden
  Nou kappen dan met die onzin zou ik zeggen. Het Wijchens Meer wordt toch verpest, ondanks tegenstand bevolking. En je gaat Wessels toch niet weghalen daar? Dat kunnen ze niet maken. Vlakbij de kerk en begraafplaats. Wedden dat menig ambtenaar hier beter van wordt, anders verzin je zo'n plan niet. En oh wat zal het hotel vol zitten met bewonderaars van dit steeds lelijker wordende dorp.
 • TheoB72

  10 maanden geleden
  Dit project levert de gemeente geen geld op, ze mogen blij zijn als ze quitte draaien. Tot dusver heeft het ze al bijna 1 miljoen gekost. De ontwikkelaar betaalt voor de gronden die ze mogen bebouwen. De gemeente moet het grootste deel van de parkeergarage terugkopen en de openbare ruimte aanleggen en inrichten. Er moet wellicht geld bij.
 • SchoneSchijn

  10 maanden geleden
  Daar hebben ze een goed Nederlands woord voor: arrogantie.
 • Greatest

  10 maanden geleden
  Geld is het enige dat telt. Zo was het bij de gemeente Wijchen en zo zal het altijd blijven. 

Maas en Waal