Medewerkers in speciale kleding ruimen het asbest op dat op de A326 bij Nijmegen terecht kwam.
Volledig scherm
Medewerkers in speciale kleding ruimen het asbest op dat op de A326 bij Nijmegen terecht kwam. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

‘Urenlange afsluiting A326 om asbest was overdreven’

WIJCHEN - De snelweg A326 was zaterdag bij Wijchen een groot deel van de dag afgesloten nadat een lading asbest van een aanhanger was gevallen. De urenlange afsluiting was volgens hoogleraar Ira Helsloot van de Radboud Universiteit overtrokken: ,,Dit is een voorbeeld van overdreven veiligheidsbeleid.”

24 reacties

 • R L

  2 jaar geleden
  Je had ook zelf met je stofzuiger er naartoe kunen rijden haha
 • Wally

  2 jaar geleden
  Wat is het probleem om het gelijk als asbest zijnde te gaan opruimen? Hoeveel tijd is er verloren gegaan om de uitslag te krijgen dat het asbest is? En de daarbij behorende extra kosten? In die tijd waren de grootste stukken al op.geruimd. U gaat me nu toch niet vertellen dat alle vezels weg zijn? U zult wel.ja zeggen anders zijn.er mensen die de eerst komende jaren daar niet meer durven te komen. Ze zullen maar een achter gebleven vezel in neus krijgen.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Google eens op filters voor bladzuigers.
 • elco

  2 jaar geleden
  Uiteindelijk weten we het allemaal beter dan de officiele instanties die geraadpleegd gaan worden in zulk soort gevallenEr is goed gehandeld, ik heb overigens geen last gehad van de overlast op de weg.Op zaterdag en zondag ben ik lekker thuis en geniet heerlijk van mijn omgeving en rust uit van de werkweek. Neem de tijd op de weg van a naar b.Laten we wel wezen een ongeluk zit in een klein hoekje maar allemaal kunnen wel wel het hoekje zo klein mogelijk houden of verantwoordelijkheid nemen in het leven naar elkaar.Je zult een ander moeten behandelen zoals je zelf behandelt wil worden.
 • Stefan

  2 jaar geleden
  Inderdaad beetje simpel gedacht... Een bladzuiger heeft natuurlijk geen filters om asbestvezels tegen te houden. Dus die blaas je er aan de andere kant net zo hard weer uit. Prima manier om het in de omgeving te verspreiden.
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Maas en Waal