Volledig scherm
Dit paaltje stond vanaf dinsdagmiddag omlaag. © Gemeente Wijchen

Vaker controle op paaltjes om ramkraak te voorkomen

WIJCHEN - Medewerkers van de gemeente Wijchen gaan voortaan regelmatig controleren of de inzinkbare paaltjes in het centrum omhoog staan. Zo hopen ze de kans op een ramkraak te verminderen. 

In de nacht van dinsdag op woensdag pleegden dieven een ramkraak op de ICI Paris XL op De Markt. Ze reden meerdere keren met een auto tegen de voordeur van de parfumerie aan, waarna ze naar binnen konden. Vermoedelijk reden de daders via de Kasteellaan, waar het paaltje omlaag stond. 

Poller laten zakken

Bewoners en winkeliers kunnen deze pollers, zoals de paaltjes ook wel heten, laten zakken. Daarna gaat de poller vanzelf weer omhoog, aldus een gemeentewoordvoerder. 

Dinsdagmiddag (en ook de rest van die dag en nacht) is het paaltje op de Kasteellaan naar beneden blijven staan, zegt hij. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk. Of de 'krakers’ inderdaad via de Kasteellaan kwamen, willen gemeente en politie niet zeggen. 

Eerder deze maand vertoonden de paaltjes ook al kuren; toen gingen ze niet meer omlaag.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal