Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Veel fietsen gestolen bij kermis Wijchen: 'Het lijkt een gerichte actie’

WIJCHEN - Op de Wijchense kermis waren afgelopen dagen fietsendieven actief. Negen bezoekers deden inmiddels aangifte bij de politie, omdat hun tweewieler weg was. 

De eerste acht maanden van dit jaar zijn er volgens wijkagent Henry van Galen 66 fietsen gestolen in ‘héél Wijchen’. ,,Als er alleen in het centrum afgelopen weekend al negen fietsen zijn meegenomen, kan ik wel zeggen dat er veel diefstallen zijn gepleegd.” 

Vooral zaterdag, vroeg op de avond, was het raak: in een paar uur tijd werden zes fietsen gestolen. ,,Dat lijkt een gerichte actie", aldus Van Galen. ,,Je ziet bij evenementen vaker dat mensen hun fiets kwijt zijn, maar meestal is dat later op de avond en dan gaat het om één of twee diefstallen.”

Gazelle

De daders namen tijdens de kermis verschillende tweewielers mee: dames, heren en elektrische. ,,Er is één verband: vooral fietsen van het merk Gazelle zijn gestolen.” Van Galen hoopt dat getuigen zich melden, zodat ze de dieven kunnen oppakken.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal