Volledig scherm
Het valt Gerrie van de Bovenkamp zwaar om haar snoepwinkel Het Winkeltje in Batenburg te moeten sluiten. © Raphaël Drent

Verdriet bij afscheid van nostalgisch snoepwinkeltje

BATENBURG - Het nostalgische snoepwinkeltje Het Winkeltje in Batenburg sloot zondag zijn deuren. Veel dorpelingen en trouwe klanten kwamen op de laatste dag afscheid nemen van eigenares Gerrie van de Bovenkamp.

Het sluiten van haar ‘kindje’ valt de 65-jarige Batenburgse zwaar. „Rationeel weet ik dat dit de juiste beslissing is, maar emotioneel voelt dat anders.”

Fysieke problemen leidden tot het besluit, vertelt ze. „Mijn rug doet zo’n zeer. Iedere dag staan, ik kan het niet meer opbrengen.”

Grootmoeders tijd
Daarmee komt een einde aan het snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd, dat het Maasstadje ruim vier jaar geleden opfleurde. Bedacht na een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem, gebouwd door Gerrie’s echtgenoot Johan in diens ouderlijk huis aan de Kerkstraat. En precies dat maakt overname moeilijk, want woning en winkel zitten onder hetzelfde dak.

Interieur
Het echtpaar hoopt dat een dorpsgenoot het interieur wil overnemen, om zo Het Winkeltje op een ander adres voort te zetten. „Er wordt veel over gesproken in Batenburg”, zegt Johan. „Het zou goed zijn als dit toch voor het dorp behouden blijft.”

Maas en Waal