Wijchen wil in de toekomst warmte en koelte winnen uit het Wijchens Meer, dat midden in het dorp ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijchen wil in de toekomst warmte en koelte winnen uit het Wijchens Meer, dat midden in het dorp ligt. © Eveline van Elk

Vernieuwd centrum pas later over op warmte uit Wijchens Meer

WIJCHEN - De eerste fase van Tussen Kasteel en Wijchens Meer wordt niet verwarmd met warmte uit het Wijchens Meer. De techniek blijkt te complex om het systeem op tijd werkend te hebben.

1 reactie

 • m bruijn

  2 maanden geleden
  Dit gaat heel veel geld kosten en legio problemen. We lezen wel wanneer het project als mislukt wordt bestempeld (minder oplevert dan er ingestoken wordt, derhalve teveel CO2 zal opleveren). En het wachten is natuurlijk op de eerste bewoners die komen klagen over koude huizen en torenhoge rekeningen.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Maas en Waal