De katholieke kerk van Batenburg.
Volledig scherm
De katholieke kerk van Batenburg. © Eveline van elk

Victorkerk Batenburg gaat in de vrije verkoop

BATENBURG - De katholieke H. Victorkerk in Batenburg komt waarschijnlijk in de vrije verkoop. Pogingen de kerk in samenwerking met Erfgoedstichting BOEi een nieuwe bestemming en eigenaar te geven zijn gestrand. 

Een investeerder die vijf woonstudio's in de kerk aan de dijk wilde bouwen, heeft zich teruggetrokken. De parochie was juist erg ingenomen met dat plan, omdat daarbij het priesterkoor behouden zou blijven voor erediensten.

Taxeren

Deze week lieten zowel parochie  De Twaalf Apostelen als het bisdom de kerk taxeren. De parochie zoekt al twee jaar in stilte een nieuwe eigenaar. Parochiebestuurder Wijnand Eling vindt niet dat dat allemaal verloren tijd is. ,,BOEi heeft veel onderzoek gedaan en laat in een gedetailleerd plan zien wat er mogelijk is. Daarmee kunnen we nu beter gaan adverteren.''

Bieden

In Maas en Waal staan meer katholieke kerken te koop en de prijzen lopen sterk uiteen. Zo is de vraagprijs voor de kerk in Deest 765.000 euro. Op die van Puiflijk kun je bieden vanaf anderhalve ton.

IN DE KRANT EDITIE MAAS EN WAAL VAN ZATERDAG EEN UITGEBREIDE PRODUCTIE OVER NIEUW GEBRUIK VAN KERKEN IN MAAS EN WAAL

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal