Vitens: geen duidelijke oorzaak voor waterlekken in Balgoij

BALGOIJ - Waterleidingbedrijf Vitens kan geen duidelijke oorzaak noemen voor de waterleidingbreuken die Balgoij al meer dan een jaar teisteren. Vrijdagavond was het weer raak, in de Torenstraat. Een deel van het dorp zat van acht uur tot half twee 's nachts zonder water.

Volgens Rudie van Haren, Balgoijenaar en lid van de gemeenteraad van Wijchen voor Kernachtig Wijchen, was het al de zesde keer in ruim een jaar tijd en de derde keer in de afgelopen twee weken. ,,Het wordt steeds wel in een paar uur opgelost, maar het is toch vervelend. Een deel van het dorp zit steeds zonder water.’’ Er vonden de afgelopen periode onder meer leidingbreuken plaats in de Torenstraat (drie keer), de Veldsestraat (twee keer) en de Hoeveweg.

‘We overwegen geen vervanging’

Ook Geert Klaassen, lid van de Leefbaarheidsgroep Balgoij, begint zicht te ergeren. ,,Dit moet niet te vaak gebeuren. Als de leidingen slecht zijn, moeten ze vervangen worden. Misschien kan dat tegelijk gebeuren met het aanleggen van glasvezel.’’

Woordvoerder Evy Elschot van Vitens kan geen duidelijke oorzaak noemen voor het grote aantal breuken in het dorpje Balgoij. ,,De waterleiding is een complex netwerk van vele duizenden kilometers leiding. Als daar iets in gebeurt, een plotselinge sterke watervraag of een verandering van de druk door een verstoring, kan dat leiden tot een breuk op een andere plek. Het is heel vervelend voor de mensen die zonder water komen te zitten, maar we overwegen in Balgoij nog niet de vervanging van het netwerk. Mocht het in de nabije toekomst vaker gebeuren, dan gaan we daar wel naar kijken.’’

Volledig scherm
Waterleidingbreuk in Balgoij. © Videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal