Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Eric Boeijen van Chefs Culinar voor de nieuwbouw op Bijsterhuizen. © Paul Rapp

Voedselgigant is vanuit Bijsterhuizen hard op weg om het hele land te veroveren

WIJCHEN / NIJMEGEN - Achter de bouw van de betonkolos op Bijsterhuizen zit een succesverhaal. Voedselgroothandel Chefs Culinar, is op weg de Nederlandse markt te veroveren.

Voedselgroothandel Chefs Culinar is in Duitsland al lang en breed marktleider. Ook in Zweden, Denemarken, Polen en Oostenrijk groeit de onderneming als kool. Nu is Nederland aan de beurt.

Vanuit Wijchen is het bedrijf al sinds 2014 actief. Nu is het tijd voor de volgende stap: de bedrijfsgebouwen op het Wijchens-Nijmeegse industrieterrein Bijsterhuizen worden uitgebreid naar een oppervlak van 17.500 vierkante meter en zijn straks vijf keer zo groot als nu. ‘Ouderwetse’ betonnen zuilen en platen vormen het geraamte van het gebouw, in plaats van de gebruikelijke stalen balken.

Quote

Lang niet alle Duitse producten zijn geschikt voor de Nederland­se markt. Daar krijgen stukken vlees een andere Schnitt, ze snijden het gewoon ánders

Eric Boeijen, directeur
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal