Volledig scherm
De outdoorfitness bij de Rijkerswoerdseplassen onder Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Volgend jaar fitnesspark in Wijchen

WIJCHEN - Er komt volgend jaar een fitnesspark in Wijchen. Waar precies, moet nog blijken. De politiek heeft er alvast 30.000 euro voor vrijgemaakt. Het voorstel van de Wijchense PvdA moet inwoners van alle leeftijden stimuleren meer te bewegen.

Daar stemde een meerderheid van de gemeenteraad deze week mee in.

Begeleiding
Zo'n openbaar fitnessparkje bestaat meestal uit rekken en toestellen waar mensen bijvoorbeeld gewichten wegdrukken, of zichzelf kunnen optrekken. Bij voorkeur komt daar begeleiding bij, benadrukten fitnessdeskundigen eerder tijdens een bespreking van het voorstel. Simpelweg een paar toestellen neerzetten, zorgt volgens hen niet meteen dat mensen op de juiste manier aan het sporten gaan. In het ergste geval blesseren mensen zich dan alleen maar.

Oosterpark
Een van de genoemde plekken voor het fitnesspark is het Oosterpark, bij het Wijchens Meer. Daar komt in elk geval een skatebaan en een voetbalveldje. Ook dat werd deze week besloten. De Wijchense bestuurders hoopten het fitnesspark eerder nog op nemen in het plan voor die sportvoorzieningen in het Oosterpark, want dat zou de gemeente geld schelen. Maar dat gaat de politiek niet in mee.

Maas en Waal