Een kabellegschip in de haven van Rotterdam. Een soortgelijk schip zal de kabel leggen van het windpark voor de kust van IJmuiden naar de Zeeuwse kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kabellegschip in de haven van Rotterdam. Een soortgelijk schip zal de kabel leggen van het windpark voor de kust van IJmuiden naar de Zeeuwse kust. © TenneT/Chris Pennarts

Voor de kust van IJmuiden wordt het grootste windpark van Nederland gebouwd, met dank aan Björn uit Wijchen

BREEZAND - Voor de kust van IJmuiden wordt de komende jaren het grootste windpark van Nederland gebouwd. Björn Derksen uit Wijchen is nauw betrokken bij het leggen van de kabel die de opgewekte stroom aan land brengt. Die kabel eindigt bij de kerncentrale van Borssele. Een megaoperatie. We reden een dag met Derksen door Zeeland. 

4 reacties

 • Antonius

  2 maanden geleden
  Buitenlandse investeerders lachen zich drie slagen in de rondte om zoveel onbenulligheid op subsidiegebied in Nederland.
 • R. Fluit

  2 maanden geleden
  Horizonvervuiling!!! Wanneer wordt er nou eens echt geïnvesteerd in iets dat echt duurzaam is? Gebruik thorium en sloop die vogelschredders.
 • Thera Hagedoorn

  2 maanden geleden
  Benieuwd of Nederlandse huishoudens daar ook van gaan profiteren of dat het allemaal weer voor Amerikaanse mega bedrijven is.. zoals Amazon. Wij een verpest uitzicht, zij de opbrengst..
 • Kom oet Wenters

  2 maanden geleden
  De overheid steunt met miljoenen subsidies en fattenfal verdeelt de winst aan aandeelhouders. Dank u overheid.
 1. Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio
  Play

  Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio

 2. Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsincident Hengelo

  Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsin­ci­dent Hengelo

Maas en Waal