Windturbines, windmolens in het landschap. Foto: Rob Voss
Volledig scherm
PREMIUM
Windturbines, windmolens in het landschap. Foto: Rob Voss © Rob Voss

Voorlopig bijna vijftig bezwaren tegen windmolens in Wijchen

WIJCHEN/ BEUNINGEN - Het plan om langs de Nieuwe Wetering in aan de noordkant van Wijchen - gelegen tussen Bijsterhuizen en de Schoenaker - drie windmolens te plaatsen, leidt vooralsnog tot ongeveer vijftig bezwaren. Wind in Wijchen - de organisatie die het voortouw neemt om de molens te plaatsen - roept de politiek op met deze gegevens snel aan de slag te gaan en keuzes te maken.

De inspraaktermijn leverde in totaal 53 reacties op, waarvan eentje ronduit positief was en enkele personen louter om nadere informatie vroegen. Resteren bijna vijftig mensen die hun twijfel hebben of ronduit tegen zijn. Zeven reacties kwamen van inwoners van Beuningen, zo'n vijftien uit de wijk Saltshof aan de noordzijde van Woezik. Geen van de bedrijven op Bijsterhuizen liet van zich horen. De meest gebruikte argumenten om tegen windmolens te zijn, zijn geluidhinder, waardedaling van woningen en het uitzicht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal