Volledig scherm
De pumptrackbaan in Roosendaal, de grootste van asfalt ter wereld. © 360Boost / Plons Racing / Velosolutions Benelux

Voorlopig geen geld voor ‘pumptrack’ in Wijchen

WIJCHEN - Het is vrijwel uitgesloten dat in Wijchen binnen afzienbare tijd een zogenoemde pumptrack wordt aangelegd. Geld van de gemeente komt er komend jaar in elk geval niet voor.

De Wijchense politiek fluit wethouder Paul Loermans terug, die in de gemeentebegroting 50.000 euro opzij liet zetten voor de baan. De meeste gemeenteraadsleden vinden het ongepast om gemeentegeld in het project te stoppen, terwijl Wijchen moet bezuinigen en de lokale belastingen komend jaar fors laat stijgen om de financiële schade te beperken.

Overvallen

De partijen voelen zich ook overvallen door het voorstel voor een pumptrack, waarvan de meeste raadsleden niet eens weten wat het precies is. Als Loermans de voorziening echt een must have vindt voor Wijchen, dan moet hij de raad eerst goed over het initiatief voorlichten, zo verwoordt fractievoorzitter Alice Peters-Vroom van de VVD het sentiment.

Een pumptrack is een heuvelachtig parcours van asfalt waarop mensen kunnen crossen, skaten, loopfietsen of steppen. Wijchenaar Olaf van Kolck heeft het initiatief genomen om er ook in Wijchen eentje te bouwen. Hij wil het benodigde bedrag, naar schatting een ton, bijeenbrengen via de gemeente, maar ook met andere subsidies en goededoelenfondsen.

Begrip

Van Kolck begrijpt de opstelling van de raad, zegt hij. ,,Ik zie dit als een uitnodiging het plan verder uit te werken en er komend jaar alles aan te doen om ze ervan te overtuigen dat het een fantastisch idee is, de speeltuin van de toekomst.”

Ook Loermans ‘snapt het signaal van de raad’, zegt hij: ,,Maar ik ben blij dat de deur niet is dichtgegooid.”

Maas en Waal