Volledig scherm
PREMIUM
Deel van het souterrain in Kasteel Wijchen. Alleen gebukt kan er nu worden gelopen. © DG

Voorlopig geen uitdieping souterrain Kasteel Wijchen, wel onderzoek naar fundering en archeologie

WIJCHEN - Het uitdiepen van het souterrain in Kasteel Wijchen is voorlopig gesneuveld, nu de provincie geen subsidie van 1 miljoen euro verleent. Maar mocht er alsnog ergens een extra financiële bijdrage vandaan getoverd worden, dan is dit onderdeel ook het eerste dat alsnog uitgevoerd wordt.

De gemeente heeft een basisplan opgesteld met wat in het kasteel wél en niet te restaureren en herinrichten valt, omdat niet de gewenste 3,8 miljoen euro maar louter de 2,8 miljoen euro die het zelf inbrengt mag kosten. In dat basisplan vallen de nieuwe glazen kap boven de binnenplaats, de nieuwe entree eronder, een betere garderobe in het souterrain, een nieuw invalidentoilet, een verbouwing op de eerste verdieping en het aanbrengen van betere klimaatbeheersing. De gedachte achter dat laatste: voor die nieuwe entree is sowieso het aanbrengen van luchtkwaliteitsmaatregelen nodig en als je daarmee begint, kun je beter meteen alles meenemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal