Volledig scherm
© ANP XTRA

Vraagtekens rond lichaam in ‘kalm viswater’ bij Wijchen

WIJCHEN - De politie wil weinig tot niets kwijt over een lichaam dat donderdagmiddag werd gevonden in het water van de Wezelse Plas bij Wijchen. De doodsoorzaak van de persoon wordt nog onderzocht.

De moeilijk bereikbare plas ligt ten noorden van de A326, die het dorp aan de noordzijde passeert. In  de buurt ligt ook het terrein van Scouting Woezik. De waterplas is eigendom van Geldersch Landschap & Kasteelen. 

Deze is in gebruik als viswater van de Wijchense hengelsportvereniging Altijd Tevreden, maar de leden zoeken de locatie volgens secretaris Jo Kerstens niet massaal op. Ze moeten met hun spullen namelijk een flink stuk over een paadje lopen om het water te bereiken.

Zowel de visvereniging als plaseigenaar is verder niet door de politie geïnformeerd over de vondst. De melding daarvan kwam rond 13.45 uur bij de instanties binnen. Om ‘privacyredenen’ wil een politiewoordvoerder niet zeggen wie de vondst deed en of de dode een man of een vrouw is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal