Peter van der Mark in de hal die hij wil omvormen tot Knarrenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter van der Mark in de hal die hij wil omvormen tot Knarrenhof. © Koen Verheijden

Waar nu paarden huppelen, wonen straks ouderen: plan voor leefgemeenschap in fokkerij Leur

LEUR - Paardenondernemer Peter van der Mark uit Leur wil zijn onderneming binnen enkele jaren omvormen tot een leefgemeenschap voor ouderen. De bedoeling is dat er een Knarrenhof komt en opvang van ouderen met dementie. 

5 reacties

 • Pim Verbeeten

  2 maanden geleden
  Het zou Van de Mark sieren als hij dit project samen met De Driestroom gaat oppakken.
 • Jan Schamp

  2 maanden geleden
  Waarom weer allemaal negatieve reacties. Dit is een ondernemer die al enkele jaren met pensioen had kunnen gaan die met eigen geld en financiers dus ZONDER belasting geld zijn plannen wil waarmaken. De gemeente moet wel meewerken en een vergunning verlenen als er iemand op tegen is moet hij/zij met terechte argumenten bezwaar maken. Er zal wel behoefte aan zijn want ik kan me niet voorstellen dat je zo'n investering gaat doen zonder uitvoerig voor onderzoek.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Dit hele plan is enkel maar gebaseerd op een behoefte van de eigenaar om ook in de toekomst nog te kunnen blijven verdienen, meer niet. Ik vraag me af of er in de gemeente wel behoefte bestaat aan zo'n commerciele uitvoering van een karrenhof, mocht dat niet het geval zijn dan valt niet in te zien waarom de gemeente hieraan zou moeten meewerken. De eigenaar kan het complex ook altijd nog gewoon verkopen aan een collega in de paardenbranche dunkt mij.
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  @janv meulen; dementerende ouderen moeten hoe dan ook ergens onderdak hebben en dan maakt het niet uit of het een zorgboerderij of een andere instelling is. Wellicht zijn de mensen op een zorgboerderij gelukkiger en de zorg goedkoper. Het zal niet duurder zijn, anders wordt het niet vergoed.
 • janv meulen

  2 maanden geleden
  En de gemeentes staan garant voor het inkomen voor v.d. Mark. Als paarden uit de gratie zijn moet je wel een andere inkomstenbron op zoeken Ze worden veel te rijk beloond, ook met de zorgboerderijen gaat dat. Vandaar dat er onderhand meer zorgboeren zijn dan gewone boeren . En de gemeenschap maar betalen !!!!!!!!!!!

Maas en Waal