Volledig scherm
PREMIUM
Mannen met stokken. © Paul Rapp

Wat een beweeglijke man met een stok doet op de paardenmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Wat moet een vitale vijftiger met een wandelstok? Bewaren voor die paar speciale dagen per jaar als het paardenmarkt is. Zoals deze zaterdag in Wijchen. ,,Na dinsdag hangt-ie weer aan de kapstok.’’

Volledig scherm
Bezoekers van de paardenmarkt in Wijchen kunnen een rondje meerijden met de huifkar. Of zich naar de parkeerplaats laten brengen. © Paul Rapp

Een beetje vreemd is het wel. Steekt er op de Wijchense paardenmarkt een man-met-wandelstok de Kasteellaan over. Geen broze bejaarde maar een middelbare man met soepele pas. En daar: nog één. En nog één. Mannen met dunne stokken, dikke stokken, kromme stokken en rechte stokken met een rubberen voetje aan de onderkant.

Henk van Pommeren uit Batenburg is zo’n man. Oké, hij mag dan 57 zijn, maar je ziet ’m in gedachten zo achter een losgebroken kalfje aan hollen. Toch leunt hij met zijn rechterheup losjes op een honinggoud gelakte tak.

Waarom?

Welnu: dit is niet zomaar een stok, zegt hij. Het is de stok van zijn vader. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal