Volledig scherm
De kerk in Bergharen. © Eveline van Elk

'Weggedrukt' kerkkoor stopt na verbouwing kerk

BERGHAREN - Het Bergharense kerkkoor Neo Nata stopt ermee. De leden zijn het er niet mee eens dat ze tijdens vieringen niet meer midden voor de kerkbezoekers staan. Vanwege een verbouwing van het priesterkoor is dat niet meer goed mogelijk.

De elf dames zijn kwaad dat ze niet bij de plannen voor de verbouwing betrokken zijn geweest, laten ze in een bericht in parochieblad Apostelbode weten. Het lokale kerkbestuur biedt daarvoor excuses aan, maar dat kan de zangeressen niet vermurwen. Op 31 december zingen ze voor het laatst, óp het geliefde priesterkoor.

Nieuwe plek
Dat ze niet gehoord zijn, is niet de belangrijkste reden om er de brui aan te geven, zegt woordvoerder Erma Bernts van Neo Nata. Het koor en dirigent Jan Tel vinden dat ze vanaf hun nieuwe plek aan de zijkant van de kerk hun boodschap niet goed hoorbaar en zichtbaar kunnen overbrengen.

Orgel
Alsnog met zijn elven in het midden gaan staan heeft geen zin, zegt Bernts. Het orgel waarop de dirigent zijn koor begeleidt is namelijk ook permanent naar de zijkant verhuisd. De komende weken redden koor en dirigent zich met een verplaatsbaar keyboard.

Maas en Waal