Historische kaart van het Land van Maas en Waal, eind negentiende eeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Historische kaart van het Land van Maas en Waal, eind negentiende eeuw. © Onbekend

Welke lessen kunnen Druten en Wijchen trekken uit de mislukte fusie?

AnalyseDRUTEN / WIJCHEN - Deze week kwam de fusietrein ergens tussen Druten en Wijchen met een klap tot stilstand. De burgers willen er niet aan. Welke lessen kunnen de gemeenten uit het mislukte fusieproces trekken? 

18 reacties

 • Hendrik

  2 maanden geleden
  wat een antwoord. ga de kerstboom zetten
 • wijchen

  2 maanden geleden
  Kansloos wat moet je met druten juist helemaal niks.De heren gaan meer verdienen waar ze veel te weinig voor doen.
 • charel b. krol dobrov

  2 maanden geleden
  Déjà vu: Als de bestuurders het zelf niet aan de mensen kunnen uitleggen, bestellen ze op kosten van de mensen een duur rapport, waar enkel loze leuzen in staan maar die wel uitmonden in de conclusie die de bestuurders wensten, zodat die zich kunnen beroepen op "objectieve wetenschap", waartegen verzet immers onverstandig is, waarmee de bestuurders de (politieke) verantwoordelijkheid handig hebben afgeschoven, waarna ze opeens grote haast hebben met het doorzetten van hun plan.Dr Charel B Krol Dobrov, Advocand, Noordwijk
 • Gewoorddadig

  2 maanden geleden
  Als je de worsteling van de raden van Druten en Wijchen met het besluit om niet verder te gaan met fuseren ziet, dan is lijkt er 1 grote verliezer: het algemene belang. Het eerlijke verhaal is dat er veel redenen zijn waarom schaalvergroting hoe dan ook nodig is. Dat het opportunistische en snelgenomen besluit om niet door te gaan aan de Wijchense kant in kern eigenlijk kiezersbedrog is. Als er nu in de raad van Wijchen alsnog wordt gesproken over een toekomstige noodzakelijke fusie, dan is dit toch de enige frustrerende conclusie? Hoe kan je dit aan kiezers verkopen beste raad?         
 • janv

  2 maanden geleden
  Ook het arrogante gedrag van ambtenaren onderling  moet eens veranderen .Die willen gewoon ook wat te zeggen hebben . Zo is het in Druten.Door samen te "" Werken "" hebben ze het niet alleen te zeggen ,en dit is voor Druten beter !
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Maas en Waal