Volledig scherm
PREMIUM
De Gebroeders Rossig voor het Kasteel in Wijchen. © René Peters

Welkomstlied voor Sint op tonen van Juf Ank:
‘Hallo Kerstman komt er in ieder geval niet’

WIJCHEN - Hun carnavalskraker ‘Hallo Allemaal’ zou het ook goed doen als Sinterklaasliedje, dachten de Gebroeders Rossig uit Wijchen een tijd terug. En dus maakten de vier muzikanten ‘Hallo Sinterklaas’. Dit is wel de laatste variant van het nummer. ,,Of we moeten iets heel ludieks bedenken. Hallo Kerstman komt er ieder geval niet.”

Een maand of negen geleden werden de Gebroeders Rossig ineens landelijk bekend, door de parodie die ze uitbrachten op het bekende nummer uit de televisieserie De Luizenmoeder. ,,We hadden ons carnavalsnummer ’T is nooit te laat’ al klaarliggen. Twee weken voor de carnaval kwamen we met Hallo Allemaal, nadat André van Duin het nummer zong bij De Wereld Draait Door. Hij zei er meteen bij dat hij er niets mee deed. Dan moeten wij het maar doen, dachten we. Diezelfde avond gingen we de studio in. Dat was een goede zet”, zegt Donnie, één van de Gebroeders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal