Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Wijchen en Druten geven dit jaar bijna een miljoen uit aan vervanging van zieke ambtenaren: ‘Even pijnlijk als waar’

DRUTEN / WIJCHEN - Druten en Wijchen geven dit jaar samen tegen de 1 miljoen euro uit aan vervanging van zieke ambtenaren. Met name in de eerste helft van het jaar lag het ziekteverzuim boven het landelijk gemiddelde, net als in 2019. Inmiddels is het weer bijna in de pas met de landelijke cijfers. 

20 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  Je kunt beter ambtenaar zijn dan in het bedrijfsleven.Ambtenaren hebben geen wachtdagen en krijgen hun loon 100% doorbetaald.Zoals Rutte zegt... moet je hoesten of niezen - blijf dan thuis.
 • CCC

  2 maanden geleden
  En bonussen, thuiswerk toeslag
 • Gewoorddadig

  2 maanden geleden
  Wat een negatieve framing weer. Op veelal vervelende enkwetsbare situaties, dit zo neerpennen en daar het publiek zonder enige kennisvan de context, weer lekker op laten schieten. Een vrij normaal percentage, eenaantal ernstige gevallen die ook financieel altijd behoorlijk impact hebben. Deinwoners willen tenslotte ook snelle en adequate dienstverlening. En maarcommentaar hebben op de gemeente. Wonderlijk toch? Want wil je goed engoedkoop, dan kan het niet snel. Wil je snel en goedkoop dan wordt het nietgoed. En als je snel en goed wilt, dan is dat zeker niet goedkoop.  
 • Gewoorddadig

  2 maanden geleden
  Ja, inderdaad, ambtelijk zijn de organisaties als jaren samen. Al sinds 1 januari 2018. Dat is door de beide gemeenteraden zo besloten. Leer uw regio kennen. 
 • Hendrik

  2 maanden geleden
  wie ie er hier bang??
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Maas en Waal