Een flink deel van het megaproject Tussen Kasteel & Wijchens Meer in vogelvlucht. Met in het midden het voormalige gemeentekantoor, dat hoogstwaarschijnlijk gesloopt gaat worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een flink deel van het megaproject Tussen Kasteel & Wijchens Meer in vogelvlucht. Met in het midden het voormalige gemeentekantoor, dat hoogstwaarschijnlijk gesloopt gaat worden. © Theo Peeters

Wijchen gaat op de schop, maar hoe ontstaat megaproject Tussen Kasteel & Meer?

WIJCHEN - Het megaproject ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ wordt vanaf eind 2020 gedurende enkele jaren dé bouwput van het Wijchense centrum. Maar hoe komen de plannen de komende twee jaar tot stand? De gemeente stort zich immers in een nieuwe procedure van ontwerp en aanbesteding. 

5 reacties

 • Boogeyman

  3 jaar geleden
  Mooi! Hopelijk een topontwerp met veel groen, een parkeergarage en ruimte voor ontspanning en horeca
 • CCC

  3 jaar geleden
  Een paar weken gelden stond hier nog een artikel dat de gemeente Wijchen geld tekort kwam voor de zorg. En dan hebben ze hier wel geld voor ? Kwestie van prioriteiten (voordat mensen hier beginnen te reageren over verschillende potjes onzin).
 • theo70

  3 jaar geleden
  Het gaat niet zo zeer om projectontwikkelaars, maar om combinaties van bouwers en ontwerpers. Er worden er 5 geselecteerd uit de aanmeldingen, en die mogen met de ambitiepijlers aan de slag. Er moet echt een min of meer concreet plan uitrollen en dat moet uitgevoerd gaan worden. Maar het gaat niet alleen om bouwen, een groot deel van het gebied is openbare ruimte en is ook al gerealiseerd. Daarop moet worden afgestemd. Met de Oostflank heeft de gemeente goede ervaring opgedaan. Een gemeente moet nooit denken dat ze het zelf wel kunnen, het is hun vak niet.
 • Wally

  3 jaar geleden
  Dan wordt het helemaal een fiasco.
 • 080er

  3 jaar geleden
  Ik lees dus dat grond verkocht wordt aan projectontwikkelaar die kan dan (binnen de gestelde randvoorwaarden ) zijn gang gaan ,wie gaat er op toezien dat projectontwikkelaar zich aan deze voorwaarden houdt? Als projectontwikkelaar de bouw voor zich uitschuift om hogere verkoopprijzen te krijgen bijvoorbeeld? Projectontwikkelaars zijn bedrijven die er alleen maar zijn om geld te verdienen kwaliteit van de bouw staat op een heel ander niveau ! Waarom deze constructie waarom geen gemeente die zelf het heft in handen neemt in deze ?
 1. Kringloopmagazijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag: ‘Kom je spullen brengen’
  PREMIUM
  2

  Kringloop­ma­ga­zijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag: ‘Kom je spullen brengen’

  NIJMEGEN / WIJCHEN / GROESBEEK - De magazijnen met opgeslagen tweedehands spullen van kringloopwinkel Het Goed barsten zowat uit hun voegen. De winkel met vestigingen in Nijmegen en door heel Nederland was tijdens de lockdown gesloten. ,,Maar we zijn wel doorgegaan met het innemen van herbruikbare spullen. De magazijnen zitten goed vol, kun je zeggen”, laat een woordvoerder van Het Goed weten.

Maas en Waal