Volledig scherm
De escape room in Appeltern. Wijchen krijgt de attractie nu ook. © Eveline van Elk

Wijchen krijgt eerste escape rooms

WIJCHEN - Nog voor de kerstvakantie opent de eerste Wijchense 'escape room'. Het Wijchense stel Joyce en Bas Pittens hoopt snel daarna ook de tweede puzzelkamer te starten.

De nieuwe attractie komt boven de Rabobank aan de Oude Klapstraat, het voormalige postkantoor. Daar is ruimte voor twee escape rooms, die beide gaan bestaan uit meerdere ruimtes.

Populair

Het idee van een escape room is dat je met een clubje vrienden, familieleden of collega's uit een afgesloten ruimte probeert te komen door puzzels op te lossen en opdrachten te vervullen. In Nederland is het fenomeen de laatste jaren zeer populair geworden. Nijmegen alleen al kent er vijf, en in Appeltern kun je terecht bij Moeke Mooren. In de gemeente Wijchen bestaat de attractie nog niet.

Succeservaring

De echtelieden Pittens hebben beiden een reguliere baan en ontwikkelen de attractie daarnaast 'voor de fun', zeggen ze. De twee ontwerpen en bouwen de spelruimtes zelf, met hulp van Bas' broer Marijn.  Spelers moeten hun best doen, maar zullen nooit met een gefrustreerd gevoel weggaan, aldus Joyce Pittens. ,,We volgen iedereen met camera's. Als we ziet dat mensen niet verder komen, kunnen we hints geven. Je wil natuurlijk wel een succeservaring hebben. Het gaat om het plezier.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maas en Waal