Volledig scherm
Hoe makkelijk of moeilijk is verduurzamen op de Wijchense bedrijventerreinen? ©

Wijchen neemt gokje met 10.000 euro voor studie duurzame bedrijven

WIJCHEN - Twintig Wijchense bedrijven mogen op kosten van de gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar mogelijkheden om de gebouwen energieneutraal te maken. 

De gemeente trekt daarvoor 10.000 euro uit: 5.000 euro voor ondernemers op Bijsterhuizen en 5.000 euro voor industrieterrein Wijchen-Oost. Op beide terreinen worden tien energiescans gemaakt. Daarbij wordt gekeken wat het huidig energieverbruik is en hoe dat kan worden verduurzaamd, bijvoorbeeld met zonnepanelen. 

Koplopers

De investering betekent ook een risico voor de gemeente: de twintig deelnemende bedrijven hebben geen verplichting om na het onderzoek ook daadwerkelijk iets met de uitkomsten te doen. Maar Wijchen hoopt dat de geselecteerde ondernemers juist ‘koplopers’ worden en een voorbeeldfunctie gaan vervullen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal