Volledig scherm
Op de voorgrond bedrijventerrein Bijsterhuizen, op de achtergrond Nijmegen. © THEO VAN ZWAM

Wijchen scherp op bedrijfspanden, verrassingscontroles op illegale zaken

WIJCHEN - Eigenaren en gebruikers van Wijchense bedrijfspanden kunnen dezer weken bezoek verwachten van gemeente, politie en brandweer. Met onaangekondigde controles - op bedrijfsterreinen Bijsterhuizen en Wijchen-Oost - wordt bekeken of er geen illegale activiteiten zijn. 

,,We checken daarbij alles om zowel kleine als grote problemen op het spoor te komen", zegt Wijchens burgemeester Hans Verheijen. ,,Dus van parkeerproblemen en vluchtbordjes die niet branden tot illegale bewoning - wat volgens het bestemmingsplan niet mag - en hennepkwekerijen." 

Duidelijk zijn

Volgens Verheijen is er geen specifieke aanleiding voor de grootscheepse controles. ,,We willen gewoon duidelijk zijn over veiligheid en handhaving. Dit soort acties moet je ook zien als signaal: we komen af en toe ook echt controleren."

Wat de eerste week aan controles heeft opgeleverd, is nog niet bekend.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jordy uit Wijchen volbrengt natuurlijke uitdaging: 1.000 plantjes en beestjes in 191 dagen
    PREMIUM

    Jordy uit Wijchen volbrengt natuurlij­ke uitdaging: 1.000 plantjes en beestjes in 191 dagen

    WIJCHEN - Zo snel mogelijk duizend plantjes en beestjes binnen de gemeente Wijchen zien en documenteren. Jordy Houkes ging fanatiek de uitdaging aan en deed er welgeteld 191 dagen over. ,,Dan hang je enkele nachten een wit doek met een lamp er tegenaan op in de achtertuin, tel je toch 130 verschillende soorten nachtvlinders.’’ Van de ongeveer 1.000 soorten nachtvlinders die Nederland telt...

Maas en Waal