De inspraakavond over het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer, begin deze maand.
Volledig scherm
De inspraakavond over het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer, begin deze maand. © David van Haren

Wijchen wijkt uit naar theater voor gevoelig onderwerp: het Meer

WIJCHEN - De vergadering van de Wijchense gemeenteraad over het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer wordt gehouden in de theaterzaal van sociaal cultureel centrum ’t Mozaïek. Dat is op dinsdag 29 oktober.

Aanvankelijk zou de vergadering op 31 oktober gehouden worden in de raadszaal van kasteel Wijchen. Vanwege de grote publieke belangstelling wordt uitgeweken naar ’t Mozaïek. De vergadering begint om 20.00 uur. 

Ook bij een eerdere bijeenkomst over het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer week Wijchen uit naar ’t Mozaïek. De zaal zat met ruim tweehonderd mensen vol.

Heetste hangijzer uit het plan voor de oostelijke helft van het Wijchense centrum is het idee voor bebouwing voor horeca of recreatie op de oever van het Wijchens Meer. Dit idee van het college van B en W zorgt al maanden voor beroering in Wijchen. Er werden 650 zienswijzen ingediend door burgers en een petitie tegen bebouwing werd al ruim 2600 keer ondertekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal