Zakken met plastic, blik en drinkverpakkingen in Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zakken met plastic, blik en drinkverpakkingen in Wijchen. © Eveline Van Elk

Wijchen wil af van de laatste vuilniszak en plastic en restafval weer samen inzamelen

WIJCHEN - Inwoners van de regio hoeven in de toekomst hun blik, plastic en melkpakken niet meer apart te houden van het restafval. Een nieuwe sorteerinstallatie in Weurt zou die materialen daar voor hergebruik achteraf uit kunnen pikken. Tenminste, daarop hoopt de Wijchense politiek.

10 reacties

 • WitteHomberg

  2 maanden geleden
  Weer een sterk argument van Martin van Haren en zijn partij... Man man man 
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Misschien eerst maar stoppen met 'diftar', levert inmiddels vast meer _herbruikbaar_ afval op. Want en minder minder minder minder minder restafval en meer herbruikbaar afval gaat elkaar vroeg of laat bijten. Toevallig weinig zin om met restafval te sjouwen en ook nog per (boterham)zakje te betalen? Restafval dan maar ergens anders bij stoppen, simpel....Zonder tuin wordt thuis scheiden ook een ingewikkeld gedoe en daar zul je dus iets van nascheiding voor moeten bedenken.
 • GekkeGerritjeenzn

  2 maanden geleden
  Kop van het artikel suggereert dat Wijchen (lees bewoners) niet meer wilt scheiden.Neeeeeee............... KW wilt dat de burger niet meer scheid.Ik vindt het schrijnend dat een partij als KW wéér zonder onderzoek voor de burger spreekt.Lekker bezig KW 
 • René

  3 maanden geleden
  De meeste mensen zijn een leek in welk "plastic" er wel en welke er niet gerecycled kunnen worden. Dit betekent in de praktijk dat een heel groot deel van het aangeboden gescheiden afval, toch al "vervuild" is met onbruikbaar materiaal waardoor er alsnog opnieuw gescheiden dient te worden. En dit is alleen nog maar voor mensen die het in eerste instantie goed bedoelde, natuurlijk zitten er ook heel veel zakken bij welke als gewoon restafval zak zijn gevuld. Het systeem heeft dus in eerste instantie al nooit gewerkt. 
 • GekkeGerritjeenzn

  3 maanden geleden
  Waarschijnlijk levert het apart ophalen van rest en plastic te weinig op / kost te veel.Plastic ophalen laten betalen levert te veel weerstand op.Dan maar bij het restafval, wordt toch al betaald.Er had in het artikel niet hoeven staan welke partij dit ballonnetje probeert op te laten.Dat weet elke Wijchenaar.
 1. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

 2. Ziekenhuis belaagd door relschoppers
  Play

  Ziekenhuis belaagd door relschop­pers

Maas en Waal