Warmte opwekken uit het Wijchens Meer: zo werkt dat.
Volledig scherm
PREMIUM
Warmte opwekken uit het Wijchens Meer: zo werkt dat. © Infographic Marcel Kusters

Wijchen wil warmte winnen uit het Wijchens Meer

WIJCHEN - Wijchen wil warmte gaan winnen uit oppervlaktewater, waaronder het Wijchens Meer. Er wordt een onderzoek gestart dat voor de zomer moet aantonen of het plan haalbaar is. Woningcorporatie Talis, het waterschap en de provincie Gelderland praten ook mee. 

12 reacties

 • TheoB

  1 jaar geleden
  Ik realiseer me nu dat het een voorschot is op een 1-april grap, want in het voorjaar komt er meer duidelijkheid. Had de gemeenteraad nu niet net besloten dat er geen gebouwtjes langs het Meer mogen komen? Er mag heel veel niet in het Oosterpark vanwege de bevers en dassen en de gemeente zou dan wel wat buizen in het water mogen leggen. Zulke projecten hebben alleen effect op plaatsen waar koelwater wordt geloosd.
 • Rob Hendriks

  1 jaar geleden
  zo diep is het water toch ook niet?huurlingsedam heeft optie om voor te bereiden op gasloos, maar kunnen niet kiezen om dat al te doen (de laaste fase die nu gebouwd wordt
 • Zeldenrust

  1 jaar geleden
  Hier gaat weer eens een wethouder shinen, nu met een idee van een huurdersvertegenwoordiger. . Wat jammer dat hij hier niet transparant is. Dit idee is de gemeente Wijchen twee jaar geleden, onderbouwd, voorgesteld en niet serieus genomen.
 • Rechtdoorzee

  1 jaar geleden
  Het is toch absurd dat de lokale politiek denkt om hier het wiel uit te kunnen vinden op kosten van de belastingbetalende burgers. Ga eens aan het werk om je geld te verdienen,
 • CCC

  1 jaar geleden
  Ik ben benieuwd wat het effect van het ontrekken van zo veel warmte aan meer voor een effect heeft op de flora en fauna er in en er omheen.
 1. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

 2. Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zeeland
  Play

  Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zee­land

Maas en Waal