Volledig scherm
© Thinkstock

Wijchenaar en Drutenaar meest tevreden over zorg

WIJCHEN/DRUTEN - Het regent ruime voldoendes voor de jeugdzorg en Wmo in Wijchen en Druten. Mensen die hiermee te maken hebben, geven de Wmo in beide gemeenten het rapportcijfer 8,1.

Op het gebied van jeugdzorg scoren Druten en Wijchen respectievelijk een 8,1 en een 8. Wijchen en Druten hebben hiermee zo ongeveer de hoogste cijfers binnengehaald in de regio Nijmegen. In het door de landelijke overheid verplichte tevredenheidsonderzoek onder cliënten haalt alleen de gemeente Mook en Middelaar een hoger cijfer op het gebied van de jeugdzorg: een 8,4.

Stad
Nijmegen scoort zo ongeveer op alle fronten het laagst. Maar, zo schrijven onderzoekers, een stad zit anders in elkaar dan kleine gemeentes en moet eigenlijk worden vergeleken met vergelijkbare gemeenten. Ook het kleinere Heumen komt een stuk slechter uit de bus.

Serieus
Niettemin zijn Wijchenaren en Drutenaren op veel fronten tevreden. Zo geven ouders en kinderen aan dat ze de weg weten binnen de jeugdhulp en dat ze zich serieus genomen voelen. In de Wmo valt vooral de tevredenheid op over de kwaliteit van de geleverde diensten en dat cliënten aangeven zich hierdoor een stuk beter zelfstandig kunnen redden.

Ook in vergelijking met Nederlandse gemeenten die ongeveer evenveel inwoners tellen, scoort Wijchen bovengemiddeld. Vooral over de oplossingen binnen de Wmo zijn cliënten tevreden.

Maas en Waal