Muurschildering in Wijchen ter nagedachtenis aan Sebastiaan Theloosen. Zijn dood is voor een groep Wijchenaren aanleiding om in verzet te komen tegen agressie op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Muurschildering in Wijchen ter nagedachtenis aan Sebastiaan Theloosen. Zijn dood is voor een groep Wijchenaren aanleiding om in verzet te komen tegen agressie op straat. © Eveline Van Elk

Wijchenaren komen in actie tegen geweld op straat na dood Sebastiaan: ‘We staan op tegen de lompheid en agressie’

WIJCHEN - In Wijchen is een groep opgericht van mensen die zich verzetten tegen normvervaging en agressie op straat. Aanleiding is de gewelddadige dood van Sebastiaan Theloosen, in november vorig jaar.

7 reacties

 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Natuurlijk moeten de Wijchenaren zich braaf gedragen. Niks mis mee. Maar de werkelijke doelgroep wordt daar niet mee bereikt. Het is een omtrekkende beweging en insluiten werkt niet als op grote schaal in die groep het tegendeel wordt gepredikt.
 • Joop Arts

  1 jaar geleden
  Bovendien weet van den Tillaard wel raad met subsidie van de Gemeente. Talloze mislukte projectjes om o.a. uitkeringsgerechtigden weer aan het werk te krijgen liepen uit op een fiasco. Behalve voor Jo en zijn 'buro' dan. Dit is zoals gezegd geen Wijchens probleem en al helemaal geen gebrek aan kennis bij een rijopleiding.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Iets met slaatje en brood....? Maar even tot 10 tellen voor je een ander meent te moeten gaan aanspreken/corrigeren kan een hoop gedoe schelen.
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  De dader was geen Wijchenaar, dus waarom is dat de aanleiding? Ik zie ook geen rol weggelegd voor rijschoolhouders en sportverenigingen. Met normvervaging en agressie op straat valt het in Wijchen wel mee. En dan die vreemde naam: Gewenst gedrag, dat lijkt me echt ongewenst en ik word helemaal achterdochtig als er een CDA-lid achter zit. Krijgt Wijchen een christelijke heropvoeding?
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Joop Arts@ je benoemt de grote olifant in de kamer.... Dat kan echt niet door de deugbeugel.