Wijchenaren kunnen wapens dit jaar ongestraft inleveren

WIJCHEN - Wijchenaren die een wapen bezitten, kunnen die dit jaar ongestraft inleveren. De politie gaat een inleveractie houden voor vuur-, slag-, steek- en stroomstootwapens. Mogelijk wordt de actie uitgebreid naar buurgemeenten. Initiatiefnemer is de politieke partij Wijchen Lokaal. 

‘Een wapen dat van de straat is, kan niet meer voor verkeerde doeleinden worden gebruikt.’ Met dat idee benaderde Leo Herms, raadslid voor Wijchen Lokaal, enige tijd geleden het college van burgemeester en wethouders. Hij stelde voor om een inleveractie te houden voor vuur-, steek-, slag- of stroomstootwapens.

 Mensen die wapens inleveren, worden tijdens die actie niet bestraft. ,,Er zijn tegenwoordig zo veel wapens in omloop. Zelfs kinderen bestellen wapens op internet en nemen ze mee naar school’’, zegt Herms in een toelichting. ,,Ook kan het zijn dat iemand een wapen bezit en overlijdt, en dat de familie niet weet wat ze met het wapen aan moet.’’

Quote

We waren een beetje verbaasd over het verzoek, want in Wijchen zijn niet veel geweldsin­ci­den­ten

Peter Verhofstad, Chef Politie Tweestromenland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal