Wijchens bedrijf maakt furore met nieuw blusschuim voor de elektrisch wordende wereld

videoWIJCHEN - Wat heeft een cactus in een snikhete woestijn te maken met het blussen van een brand? In de wereld van brandexpert Ton de Haas alles. Brandbeveiligingsbedrijf Berki in Wijchen maakt furore met een nieuw type blusschuim, dat vuur razendsnel koelt en dooft. 

Ton de Haas is net terug uit Dubai. Zijn blusmiddel gaat mogelijk wolkenkrabbers beveiligen. ,,Die gebouwen zijn 300 tot 400 meter hoog. Geen waterstraal ter wereld reikt hoog genoeg. Bij brand leggen ze een afkoelende ring met ons blusschuim om de torenhoge gebouwen heen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kamermuziek in Leur: artistiek directeur introduceert zich twee keer

    Kamermu­ziek in Leur: artistiek directeur introdu­ceert zich twee keer

    LEUR - Mathieu van Bellen volgde eind 2017 Christiaan Bor op als artistiek directeur van het Reizend MuziekGezelschap. Vorig jaar was er geen Kamermuziekfestival tussen Maas en Waal, omdat Van Bellen een pauzejaar had ingelast. Maar komend weekend vindt in Leur de zestiende editie van het festijn plaats. De nieuwe artistiek leider speelt daarin een grote rol, als samensteller van het programma én als uitvoerend muzikant.

Maas en Waal