Oud-minister Martin van Rijn (midden) voor Medische Zorg tijdens een presentatie in een distributiecentrum van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH).
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-minister Martin van Rijn (midden) voor Medische Zorg tijdens een presentatie in een distributiecentrum van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). © ANP

Wijchens bedrijf over mislukte mondkapjesdeal met miljoenenverlies voor ministerie: ‘Het was chaos, extremer kun je het niet bedenken’

WIJCHEN - Verpakkingsbedrijf Halma Solutions uit Wijchen kreeg 38 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid voor mondmaskers waarvan het merendeel werd afgekeurd, blijkt uit onderzoek van Follow the Money (FTM). Klopt, zegt directeur Maarten Halma. Maar volgens hem wordt te makkelijk voorbijgegaan aan de gigantische chaos rond de handel in maskers aan het begin van de coronapandemie.

6 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Kun je nagaan.... dat is dan de zogenaamde hoogopgeleide elite die in Den Haag dit soort dingen moet regelen. Zonder HBO of universiteitsdiploma kom je daar niet binnen. Verstand van zaken hebben ze allemaal niet, maar ‘managen’ kunnen ze als de beste.
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  @Eelco, waar is het wetenschappelijk bewijs dat de maatregelen beter werken dan niets doen? Please geef me deze rapporten. . En graag ook een test-kit die aantoont dat iemand (bijna) NU besmettelijk is maar verder gewoon goed gezond en asymptomatisch is. . Please Eelco, geef me deze info.... Anders kan ik de ONZIN niet langer aanhoren.
 • M. Vermeer

  2 jaar geleden
  Wellicht ook aardig dat mensen ondernemersschap waarderen. Want zonder die handelsgeest en effort was de schaarste van mondmaskers voor ons zorgpersoneel nog veel groter geweest. Achteraf denkt iedereen had ik het maar gedaan, mij ingezet voor de gemeenschap. Kritiek leveren achteraf kan iedereen, mondmaskers leveren dat konden er maar weinig. En men vergeet de risico's die ondernemers hebben genomen.
 • Eelco de Boer

  2 jaar geleden
  Wat in ieder geval ook bewezen niet werkt is niets doen of overal tegen in gaan zonder met een realistisch alternatief te komen. De struisvogelmentaliteit is echter wel de gemakkelijkste korte termijn oplossing.
 • Peter van Amerongen

  2 jaar geleden
  Weer een voorbeeld van falend overheidsbeleid. Er zitten ambtenaren op plaatsen waar ze echt niet thuis horen. Begin er nu toch wel van overtuigd te raken dat als je écht niets kan er altijd nog een plaatsje bij de overheid is. Hoe kom je anders bij dit soort oplossingen? En waarom ga je tegen adviezen in van buitenstaanders (die het beter weten uit ervaring)? Laat de parlementaire enquete maar komen. En de geheimhoudingsplicht opheffen: die is er om het falen van de overheid te verdoezelen.
 1. Fouad vond de 200.000 euro cash in huis nooit, maar Mientje en Mientje moesten het met hun leven bekopen
  PREMIUM
  met video
  9

  Fouad vond de 200.000 euro cash in huis nooit, maar Mientje en Mientje moesten het met hun leven bekopen

  Fouad is de liefde van zijn leven, denkt René Aarts. Onbedoeld haalt hij de moordenaar van zijn moeder binnen de familie. Op 7 februari 2003 vermoordt Fouad op beestachtige wijze de overbuurvrouwen Mientje Aarts (69) en Mientje Bartelen (75) in een arbeiderswoninkje in Nijmegen. Wat bezielde hem? Hoe liep het af? En hoe gaat het met de nabestaanden, twintig jaar na dato?