Een zonnepark.
Volledig scherm
Een zonnepark. © Cees van der Wal

Wijchens Energieplan: veel ideeën, nog weinig concreet

WIJCHEN - In Wijchen staat over vijf jaar minimaal 30 hectare aan zonne-energievelden. Het is de meest in het oog springende duurzaamheidsmaatregel die concreet is. Er zijn veel meer suggesties, maar die moeten vaak nog gedurende enkele jaren bestudeerd worden.

6 reacties

 • CCC

  4 jaar geleden
  Als je echt het plaatsen van zonnepanelen wil stimuleren, dan moet je de waarde daarvan niet in de WOZ bepaling en dus verhoging van de OZB belastingen mee laten tellen. Dan zeg je als overheid A, maar dan doe je B.
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Snap al dat gezeur van die partijen niet. Zolang niemand er last van heeft, en van de eigen gaskraan dichtdraaien en zonnecellen leggen op eigen dak, grond of water heeft niemand last, kan iedereen toch lekker zijn eigen gang gaan, dus wat is dan het probleem? En zij die windmolens (veel overlast) willen, kunnen naar hartenlust investeren in molens zonder overlast, bijv. op de Noordzee. Iedereen blij.
 • CCC

  4 jaar geleden
  Laten we eerst eens alle geschikte overheidsgebouwen en bijvoorbeeld scholen en dergelijke vol leggen voordat we het landschap gaan vervuilen.
 • CCC

  4 jaar geleden
  Helaas komt het geld uit Den Haag ook gewoon uit onze zakken.
 • theo70

  4 jaar geleden
  Aangezien de gemeente geen woningbezitter is, kan de gemeenteraad helemaal niet besluiten tot gasloze wijken. Bovendien blijven gasleidingen gewoon liggen want de toekomst kan ook bij gemakkelijk te produceren waterstofgas liggen. Als ik nu al het constante geluid hoor van de dakventilator van 1 warmtepomp in de buurt, dan moet ik niet aan denken dat iedereen straks een warmtepomp heeft. En wie moet die hele ingreep betalen? Zonder geld uit Den Haag lukt dat nooit.