Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Wijchense advocaat: ‘Jongere, vecht je coronaboete aan’

WIJCHEN - Mensen die een boete krijgen omdat ze de coronaregels overtreden, moeten daartegen echt in verzet komen. Daartoe roept de Wijchense strafrechtadvocaat Frank Janzing op. Zeker jonge meerderjarigen kunnen nog flink last krijgen van de opgelegde straf. 

48 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  De mededelingen laten steeds langer op zich wachten - de piek van Hemelvaart horen we in juli.De piek van Pinksteren dat horen we rond Kerstmis.
 • CCC

  3 jaar geleden
  Dat begrijp ik, dat je het niet met me eens bent. Wat ik echter niet begrijp is dat, met name oudere, mensen niet begrijpen dat deze regels niet bedoelt zijn om hen te straffen, maar om hen te beschermen. En het enige wat je ziet en hoort is "hoe lastig het allemaal is". Terwijl het allemaal is om uw en mijn gezondheid te beschermen. Dan maakt een halve meter meer of minder niet uit en is een discussie daar over niet zinvol
 • SchoneSchijn

  3 jaar geleden
  Een beëdigd ambtenaar in functie heeft volgens de wet doorgaans gelijk. Van omgekeerde bewijslast zal geen sprake zijn. 
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Ben ik niet met je eens... als de hoge rechter dadelijk zwart op wit weet dat buiten een halve (0,5) meter voldoende is - dan zal hij de opgelegde boete en strafvermelding nietig verklaren.
 • Manmanman

  3 jaar geleden
  Waarom? Een BOA is bevoegd en beedigd net zoals een politieagent, dat is voldoende. Probeer het maar eens bij een rechter, woord tegen woord, zal ik je vertellen wie er wint?