Volledig scherm
Het interieur van café-restaurant Meneer Smit in Wijchen. © Eveline van Elk

Wijchense 'bockbieroorlog' achter de rug

WIJCHEN - Wijchense horeca-ondernemers hebben hun ruzie over de jaarlijkse Bokbiertocht bijgelegd. Voortaan mogen alle cafés en restaurants aan het evenement meedoen. In april komt er zelfs een extra editie, de Lente Boktocht. De alcoholische wandeling kent dan zeker negen stops.

Eind vorige maand was er reuring in de horeca in het centrum van Wijchen.

Tocht
Eigenaar Frans Schoenaker van het nieuwe café-restaurant Meneer Smit vond het onterecht dat zijn zaak niet mocht meedoen aan de Bokbiertocht die Café Anneke, Zus, Thuis bij Fien, Sterrebosch en De Arend jaarlijks houden. Volgens hem komen er genoeg mensen op het evenement af om ze over meer locaties te spreiden.

Drinken
Collega-ondernemer Geert Sanders (Sterrebosch/De Arend) liet daarop in deze krant weten dat het evenement niet onbegrensd kon groeien: mensen zouden dan te veel kunnen gaan drinken. Zo heet wordt de soep echter niet gegeten, zegt Martijn Koot van Cafë Anneke nu namens zijn collega’s. De kwestie werd boven een bockbiertje uitgepraat, zegt hij: „Waarschijnlijk gaan we werken met kleinere glazen.”

Lente
Vier ondernemers (Meneer Smit, Het Wapen van Wijchen, De Daemes en Lieve Sophie) reageerden positief op een uitnodigingsmail die de deur uitging voor de Lente Boktocht. Koot verwacht niet dat er nog veel meer zullen volgen. „Er zijn ook restaurants en lunchrooms die er helemaal niet op zitten te wachten om honderden mensen in hun kleine ruimte te krijgen”, zegt hij.

Maas en Waal