Volledig scherm
Ronnie Ruysdael heeft zijn 'pausmobiel' in de verkoop gedaan. © Ronnie Ruysdael

Wijchense feest-dj Ronnie koopt Pausmobiel van Ronnie Ruysdael: ‘Een geniaal ding’

WIJCHEN - Feestdj Ronnie Arts is de dolblije, nieuwe eigenaar van de Pausmobiel van Ronnie Ruysdael. Voor 600 euro kocht de Wijchense feestdj via Marktplaats de verhoogde witte Renault van de entertainer uit Nijmegen. ,,Het is zo'n bijzonder ding. Deze kans wilde ik niet aan me voorbij laten gaan.”

Ruysdael deed zijn Pausmobiel maandag in de verkoop via Marktplaats. De wagen uit 1988 zou voorzien zijn van ‘zegensensoren’. Ook zou die volgens de advertentie geïmporteerd zijn uit Italië en van een oud mannetje zijn geweest. 

Met deze auto wilde Ruysdael naar het Faberplein in Nijmegen komen tijdens de Vierdaagsefeesten. Een probleem: de beveiliging besloot een paar uur voor het optreden dat dit niet mocht. ,,We hebben nog geopperd om hem te duwen als een soort bolderkar. Trapten ze niet in”, liet Mathijs van den Brink, de manager van Ronnie Ruysdael, maandag al weten. 

Onder de indruk

Diverse fans tipten de Wijchense dj, bekend onder de naam feestdj Ronnie, over de wagen. Arts was zo onder de indruk ervan, dat hij op de advertentie inging. ,,Ik heb meteen gebeld toen ik de advertentie zag. Ik houd wel van gekkigheid, van bijzondere dingen. Van binnen zijn de stoelen zelfs bekleed, er zitten allerlei gekleurde lampjes in.”

Woensdag gaat de Wijchenaar de Pausmobiel ophalen. Arts is vastbesloten met de oude Renault te gaan touren. ,,Zo'n wagen vergaat vast niet snel. Het is een geniaal ding. Als het festivalseizoen volgend jaar van start gaat, neem ik hem overal mee naartoe. Ik krijg er nu al veel reacties op.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal