Volledig scherm
Isabeau Smits wil eind maart Gelders mooiste tiener worden; en daarna voor de landelijke titel gaan. © Eveline Van Elk

Wijchense Isabeau wil 's lands mooiste tiener worden

WIJCHEN - Schoonheid krijg je deels via de genen van je ouders mee en deels moet je er hard voor werken. Of niet? ,,Nou, ik kan echt alles eten wat ik wil.” En dat is winst voor de 17-jarige Isabeau Smits uit Wijchen, in haar poging om Miss Teen 2019 te worden. 

Afgelopen zondag drong ze door tot de finaleronde van Miss Teen Gelderland. Dat betekent samen met veertien andere meiden de komende weken enkele zaterdagen met teambuilding, sportdagen en cursussen choreografie en catwalk-lopen. Alles voor de grote Gelderse eindstrijd op 30 maart, waarna de winnares door mag naar de landelijke finale. 

Gescout

Quote

De concurren­tie was groot, veel mooie meiden onder die 150 kansheb­bers.

Isabeau Smits, Finalist Miss Teen Gelderland

Ruim honderd 15-, 16- of 17-jarige Gelderse schoonheden deden in de voorrondes mee, na te zijn gescout of na te zijn uitgenodigd omdat ze zichzelf - vergezeld van wat mooie foto's - hadden aangemeld en waren geselecteerd. Isabeau wordt op 11 september 18 jaar, geboren dus op de dag dat Osama Bin Laden vliegtuigen de WTC-toren in New York instuurde. ,,Ik ben gescout via Facebook, ze struinen sociale media af. Kreeg een berichtje van de organisatie of ik zin had mee te doen", zegt Isabeau, in het dagelijks leven kapster in het centrum van Nijmegen. ,,Heb meteen ‘superleuk’ geantwoord.” De voorronde bestond uit drie onderdelen: een voorstelmoment in jurkje, de onvermijdelijke bikinironde en een vragenronde in het Engels. ,,De concurrentie was groot, er waren veel mooie meiden. Maar eerlijk gezegd ook wel een paar waarvan je ‘wat doe die hier’ dacht.” 

Wat maakt zo'n contest voor haar nou zo leuk? ,,Ik ben nog nauwelijks bekend met het modellenwerk. Heb alleen voor een kleine kledingwinkel in Wijchen ooit wat fotoshoots gedaan. Dus ik ben wel heel benieuwd naar dat wereldje.” En haar vriendje Vito is ook enthousiast, dat zijn geliefde van top tot teen op haar uiterlijk wordt gekeurd? ,,Jazeker, die steunt me zeker. Hij ziet dat ik het leuk vind.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal