Volledig scherm
PREMIUM
smartphone / mobiele telefoon handen netflix © dreamstime

Wijchense scholier kan niet meer Netflixen onder de les

WIJCHEN - Stiekem onder een saaie wiskundeles een serie kijken op Netflix is er niet meer bij op het Maaswaal College in Wijchen. De school heeft de website geblokkeerd, net als populaire social media zoals Instagram en Snapchat. 

De websites dragen niet bij aan het onderwijs en leiden sommige leerlingen af, zegt de rector van de school.

Het is een rigoureuze maatregel die tot discussie leidt. Niet alleen onder de verbolgen leerlingen van de school, maar ook onder deskundigen en schooldirecteuren. 

De meningen over het gebruik van mobiele telefoons in de klas lopen sterk uiteen. De ene schooldirecteur zegt dat pubers een eigen verantwoordelijkheid hebben, de ander meent dat jongeren nog niet in staat zijn om zichzelf te beheersen en niet op hun mobiel te kijken tijdens de les.

Poll

Heel verstandig dat een school het gebruik van smartphones door de leerlingen probeert te verminderen

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
6380 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 
Fotoproject Habitat portretteert beeldend kunstenaars in hun atelier
    PREMIUM

    Fotopro­ject Habitat portret­teert beeldend kunste­naars in hun atelier

    WIJCHEN - Beeldhouwer Kieta Nuij uit Druten kijkt ontwapenend in de lens. Die lens hoort bij het fototoestel van Joy Dekok. De Wijchense kunstenaar/fotograaf fotografeert voor haar project ‘Habitat’ beeldend kunstenaars uit Maas en Waal, Arnhem en Nijmegen in hun atelier. Foto’s van het project zijn de komende drie weekends te zien in galerie Kunsthuis Wijchen, in het voormalige gemeentehuis van Wijchen.

Maas en Waal