Sportschool Vivelli in Wijchen.
Volledig scherm
Sportschool Vivelli in Wijchen. © DG

Wijchense sportschool Vivelli in handen van gigant Basic-Fit

WIJCHEN - Healthclub Vivelli in Wijchen heeft een nieuwe eigenaar. Vanaf volgende maand is de fitnessgigant Basic-Fit exploitant van het fitnescentrum aan de Kelvinstraat op bedrijventerrein Wijchen-Oost.

Huidig eigenaar Jan Reijs blijft verhuurder van het pand, maar gaat zelf meer tijd steken in zijn groeiende bedrijf Strong Viking. Dat startte zo'n zes jaar geleden met veel succes met de organisatie van zogenoemde obstacle runs in binnen- en buitenland, onder meer bij recreatiegebied De Berendonck in Wijchen. 

Reijs blijft ook exploitant van Vivelli in Cuijk. In het Cuijkse kerkdorp Haps startte zijn vader de onderneming in 1982. Vorig jaar verhuisde die sportschool naar een nieuwbouwlocatie in Cuijk. Daar is ook Strong Viking gevestigd.

Vader en zoon

Jan Reijs.
Volledig scherm
Jan Reijs. © Gerard Verschooten

Vader en zoon Reijs openden in 1994 een sportschool in Wijchen. Die is nu, met zo’n 2000 leden, ongeveer even groot als die in Cuijk. Bij de vestiging werken zo'n vijftig mensen, waarvan een groot deel niet in vaste dienst, laat een woordvoerder weten. 

Wat de overname voor hen betekent, is onduidelijk. In een brief aan de Wijchense leden van Vivelli laat Reijs weten dat het activiteitenaanbod niet of nauwelijks veranderd. Hij is verder niet bereikbaar voor commentaar.

Basic-Fit is een van oorsprong Nederlands bedrijf met inmiddels zo'n 650 vestigingen in vijf Europese landen. In Frankrijk is het bedrijf het grootst, met 272 sportscholen. In Nederland waren het er dit voor jaar 162, maar dat aantal groeit snel. Deze maand startte Basic-Fit met de ombouw 30 vestigingen van Fitland,  een Brabantse keten die eerder dit jaar werd overgenomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal