Volledig scherm
Windmolens langs de A15 in Echteld. © Mariska Hofman

Wind in Wijchen zet vaart achter windmolens Bijsterhuizen

WIJCHEN - De ondernemersgroep Wind in Wijchen zet vaart achter een plan om drie windturbines van 150 meter hoog te bouwen tussen Bijsterhuizen en buurtschap Wezel.

De initiatiefnemers moeten zo'n 25 omwonenden om toestemming vragen voor het project. Nog dit jaar krijgen die daarvoor een contract voorgelegd. De gemeente Wijchen heeft als regel dat tweederde van de woonadressen in een straal van een kilometer rond een windmolen met de bouw akkoord moet gaan. Het gaat in dit geval met name om inwoners van Wezel.

Spannend
„Het wordt erg spannend of we tweederde van de mensen meekrijgen", zegt Elly Jaspers van Wind in Wijchen. „We zijn onlangs nog met een aantal van hen naar de nieuwe windmolens langs de A15 bij Nijmegen wezen kijken. Het ziet er zó mooi uit."

Spijkers met koppen
Trekker van dat windpark Nijmegen-Betuwe is Pim de Ridder. Hij maakt ook deel uit van Wind in Wijchen. Hij wil, na de peiling onder omwonenden, komend jaar spijkers met koppen slaan in Wijchen. „Nog deze raadsperiode moet het hele plan bij de gemeenteraad liggen", zegt hij.

Maas en Waal