Het Europaplein is een van de gebieden die worden aangepakt in het kader van Tussen Kasteel en Wijchens Meer.
Volledig scherm
Het Europaplein is een van de gebieden die worden aangepakt in het kader van Tussen Kasteel en Wijchens Meer. © Eveline Van Elk

Winnende plan centrum Wijchen op 23 april voor het eerst te zien

WIJCHEN - Het winnende ontwerp voor het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer wordt op donderdag 23 april tijdens een openbare informatieavond voor de gemeenteraad voor het eerst in het openbaar getoond. De renovatie van het oostelijk deel van het centrum van Wijchen wordt de komende jaren uitgevoerd en kost naar schatting tussen de twintig en dertig miljoen euro.

Voor de uitvoering van het plan zijn nog drie consortia in de race: Trebbe/Synchroon, Ter Steege en Dura Vermeer. ,,Zij moeten hun plannen uiterlijk vrijdag 6 maart inleveren”, zegt wethouder Geert Gerrits. De plannen worden beoordeeld door een projectgroep bestaande uit ambtenaren van de gemeente Wijchen en externe adviseurs. 

Klankbordgroep

Gerrits: ,,Zij kijken of de plannen voldoen aan de kaders die de gemeenteraad gesteld heeft op het gebied van uitstraling, duurzaamheid, parkeren, groen en financiën.” Het ontwerp dat de projectgroep kiest wordt vervolgens beoordeeld door een klankbordgroep van Wijchenaren. Daarna kijkt de gemeenteraad of de beoordeling goed is uitgevoerd. Vervolgens hakt het college de knoop door. 

Tijdens een informatieavond van de gemeenteraad op 23 april wordt het winnende ontwerp voor het eerst wereldkundig gemaakt.

Maas en Waal