Aan zowel de noord- als de zuidzijde van het spoor tussen Wijchen en Ravenstein wordt de nieuwe wijk Wijchen-West gebouwd. Ten noorden liggen nu nog uitgestrekte weilanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan zowel de noord- als de zuidzijde van het spoor tussen Wijchen en Ravenstein wordt de nieuwe wijk Wijchen-West gebouwd. Ten noorden liggen nu nog uitgestrekte weilanden. © David van Haren

Zes vragen over de nieuwe megawijk in West: ‘Wijchen is en blijft een dorp’

WIJCHEN - In Wijchen-West, waar een paar jaar geleden asielzoekers gehuisvest waren, wordt vanaf 2023 een uitbreidingswijk gebouwd met 1300 woningen. Maar Wijchen blijft een dorp volgens wethouder Geert Gerrits (Wonen).

2 reacties

 • Peter Galen

  1 week geleden
  Dat snappen ze in de gemeente wijchen niet. Ben ik blij dat ik in het mooie balgoij woon
 • roland peters

  1 maand geleden
  En weer trekt de natuur aan het kortste eind. Heel erg jammer! Ga maar eens kijken hoe mooi het is rond de Vormerse plas. Zo laten, zonde om dat te vernietigen. Weer een stuk natuur weg. Natuurlijk moeten er woningen bij komen. Zeker voor jongeren. Bouw tegenover de Lambrasse. Dat stuk landbouwgrond heeft geen bijzondere natuurwaarde. Durf wat meer de hoogte in te gaan. Wees zuinig op het groen. Weg is weg en komt nooit meer terug!
 1. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

 2. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

Maas en Waal