Zwitsers smalspoor populair in Wijchen

videoWIJCHEN - De Vereniging Spoorgroep Zwitserland (VSZ) is dit weekend neergestreken in Wijkcentrum ‘t Achterom in Wijchen. De levensecht nagemaakte modelspoortaferelen in een bergachtig landschap trekken meer bezoekers dan verwacht. Hoopten de leden van de vereniging uit Gennep op in ieder geval 125 bezoekers, het werden er gisteren alleen al 225.

Volledig scherm
Station op schaal 1:87 van Vereniging Spoorgroep Zwitserland tijdens tentoonstelling in Wijchen © Irma van Teunenbroek

De clubleden lopen rond in witte T-shirts met rode letters, naar de kleuren van de Zwitserse vlag, en vertellen de belangstellenden honderduit over hoe ze alle delen hebben gemaakt.  De gedetailleerdheid van de Zwitserse stations, bruggen, rivieren, tunnels en natuurlijk sporen en treinen, is groot. Alles klopt en is op schaal 1:87, een van de standaarden in de modelspoorwereld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal